Skip to main content
  

Contact

Contact

Kennismaken? Ja graag!

Referenties

 • ...opgeven is geen optie...

  Ik was gescheiden en had tijd nodig om mezelf bij elkaar te rapen. Daarnaast moest mijn eigen bedrijf doorgaan en moest er ruimte gegeven worden aan het verdriet van de kinderen en het vinden van een nieuw ritme in onze levens. Als klap op de vuurpijl kreeg ik vervolgens ook nog eens te maken met de diagnose darmkanker.

  Dit had tot gevolg dat ik een operatie en aanvullende chemo kuren moest ondergaan. De spanning, het lichamelijk ongemak en de onzekerheid die dit alles met zich meebracht, leidde ertoe dat ik in een soort van overlevingsstand terecht kwam. Er was nauwelijks nog contact tussen mijn hoofd en mijn gevoel en ik kreeg te maken met paniek –en angstklachten.

  Via mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering kwam ik vervolgens in contact met BoFit. Dit was op het eerste oog een vorm van therapie die me erg aansprak. Met name het wandelen in de natuur en het meer bewust leven in het hier en nu waren aspecten die me deden besluiten om het kennismakingsgesprek aan te gaan. Dit gesprek werd geregeld en binnen enkele dagen maakten Wout, mijn coach, en ik de eerste wandeling. Ik ervoer direct een fijne klik met Wout en we voelden elkaar goed aan. Het feit dat alles bespreekbaar was en ik mezelf kwetsbaar kon en mocht opstellen, gaf een goed gevoel.

  Gedurende de sessies met Wout heb ik geleerd om beter naar mezelf te luisteren en orde te scheppen in de chaos die er in mijn hoofd heerste. Wat heeft prioriteit? Wat is nu echt belangrijk en waar liggen op dit moment mijn behoeftes? Ook leerde ik meer en meer om beter bij mezelf in te checken en naar mijn innerlijke wereld te luisteren. Hierdoor kreeg ik meer respect voor mezelf, meer eigenwaarde en een verbeterd zelfbeeld.

  Daarnaast hebben we tijd en aandacht besteed aan bewegen, ademhaling, ontspanning en voeding en heb ik dit in mijn leven prima kunnen toepassen. Zeker na de behandelingen voor mijn ziekte ben ik hier nog bewuster mee bezig en heeft Wout hier perfecte handvaten voor aangereikt.

  Werk gerelateerd ben ik erin geslaagd om meer structuur aan te brengen in de organisatie en de planning van mijn bedrijfsactiviteiten. Ook slaag ik er nu beter in om nee te zeggen en niet alles zomaar te accepteren of erbij te willen doen. Opkomen voor mijn eigen wensen en belangen en op die manier mezelf meer respecteren. Dit heeft ertoe geleid dat ik zowel zakelijk als privé meer rust en balans ervaar.

  Gedurende het traject hebben we ups en downs meegemaakt en moest ik mezelf soms goed bij de hand nemen om uit diepe dalen te klimmen. De sessies met Wout gaven me altijd weer even een zetje in de juiste richting. Het klankborden en het spiegelen met Wout was enorm prettig.

  Wout: heel hartelijk dank voor de fijne sessies die we samen gehad hebben en de warme, menselijke band! Je hebt er mede toe bijgedragen dat ik mijn leven voor een groot deel weer goed op de rails heb staan en dit wens ik ook anderen toe. Ik kan je van harte aanbevelen!

 • ...altijd en overal die beren op de weg...

  In de herfst van 2023 liep ik vast. Binnen een paar jaar was mijn leven behoorlijk veranderd. Eigen bedrijf, een klein kindje, veel werken, lange reistijden, niet kunnen afschakelen, ik kon geen rust meer vinden. Ik stond altijd aan, had weinig energie, een steeds korter lontje, veel stress en onrust. Ik was vooral aan het overleven. Het feit dat de wintertijd eraan kwam hielp ook niet. Gelukkig herkende ik dat dit fout zou aflopen als ik niet aan de bel trok.

  Via mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering heb ik 3 gratis sessies met een coach gehad, maar dit was te abstract en algemeen. Hierop ging ik op zoek naar een alternatief. Járen geleden heb ik ook al eens een wandelende coach gehad, dit beviel toen goed. Mijn gedachte was wel: 'heb ik nu wéér iemand nodig, anderen kunnen dit toch ook zonder hulp?', ik voelde me nogal een suf mens. Hoewel ik gefrustreerd was, startte ik binnen 2 weken een traject bij Bofit. Dat is het voordeel van ondernemer zijn, ik hoefde niet te wachten op het akkoord van een baas.

  Met Wout ben ik begonnen te achterhalen welk afval ik in mijn eigen tandwielen aan het gooien was. Ondanks dat ik behoorlijk goed ben in zelfreflectie, zijn er toch vele inzichten voorbij gekomen die ikzelf niet had kunnen bedenken. Zeker niet in de staat waarin ik begon met dit traject, dat was vooral doemdenken en vele beren op de weg zien. Langzaam aan werd duidelijk hoe ik als mens (en nu ook als moeder/vrouw) in elkaar steek en wat mijn valkuilen zijn. Het was eigenlijk onvermijdelijk dat die goedlopende tandwielen zouden gaan vastlopen. Door vele grote veranderingen was ik niet meer bezig met mezelf, alleen maar met 'wat moet ik doen om alle ballen in de lucht te houden'.

  Na een klein half jaar kan ik zeggen dat het een stuk beter met me gaat, ik ben goddank niet in de burnout beland waar ik bang voor was. Ben ik er nu? Nee, nog niet, maar ik weet nu dat ik (levenslang) veel meer aandacht moet schenken aan mijn eigen mentale en fysieke gezondheid. Dan word ik vanzelf ook een leuker mens, moeder, zorgverlener en werkgever. 

 • ...in 4 sessies mijn leven terug...

  2023 was een uitdagend jaar voor mij. Voor de eerste keer in mijn carrière werd mij geadviseerd om tijd vrij te nemen om burn-out te voorkomen. Nadat ik me realiseerde dat ik me overweldigd voelde en reageerde met stress op spanningen in het team, vermoedde ik dat ik een hooggevoelig persoon (HSP) zou kunnen zijn. Daarom werd ik doorverwezen naar My Next Level coaching. 

   Ik zal nooit de eerste wandeling met Wout vergeten. Toen ik mijn worstelingen beschreef, was zijn eerste beoordeling raak. Hij zei: 'Momenteel ga je door het leven zonder je eigen handleiding te hebben gelezen. Door samen te werken, zul je leren hoe je functioneert en betere beslissingen kunnen nemen over de omgeving waarin je wilt zijn.' 

  Door de vier sessies kreeg ik een beter begrip van mezelf. Ik had mijn ups en downs, hoogte- en dieptepunten, maar uiteindelijk slaagde ik erin om mijn denkwijze te verschuiven naar meer zelfacceptatie. Ik leerde strategieën, zowel fysiek (bijv. hoe je op een aandachtige manier kunt lopen) als mentaal (bijv. 'Moet ik het nu doen?'), die me hielpen gegrond en zelfverzekerder te blijven. 
  Ik kwam terug op mijn werk in staat om te communiceren wat ik nodig heb om op mijn best te presteren. Ik was minder snel getriggerd door ongewenst gedrag en opmerkingen van anderen. In de woorden van Wout liet ik 'hun apen op hun schouders achter'. 
  In 2024 zullen er nieuwe uitdagingen en onbekenden opkomen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik nu goed in staat ben om beslissingen te nemen over mijn toekomst.
  Als je worstelt, je overweldigd voelt of het gevoel hebt dat je niet past in de wereld om je heen, aarzel dan niet en maak een afspraak met Wout.
 • ...geen focus...

  Ik wil graag mijn ervaring delen met mijn mental coach Wout , omdat het zo'n positieve impact heeft gehad op mijn leven.

  Ik ben in een burn-out beland door het gebrek aan structuur en de afleidingen van vandaag de dag. Ik voelde me verloren en wist niet hoe ik er door moest. Gelukkig vond ik wout het voelde meteen vertrouwd.

  Tijdens onze gesprekken voelde ik me gehoord en begrepen.. Hij had de kennis van zaken en begreep wat ik doormaakte. Zijn luisterend oor en begrip hebben mij echt geholpen.

  Maar het was niet alleen serieus. Onze gesprekken waren ook gevuld met heerlijke humor, waardoor ik me op mijn gemak voelde  Het wandelen in het bos als onderdeel van de sessies gaf me een gevoel van rust 

  Na 16 sessies, heb ik al veel geleerd en ben ik aardig goed op weg binnen mijn bedrijf. Ik heb al diverse zaken opgepakt en verbeterd, zoals het optimaliseren van processen.

  Ik vind het geweldig om te zien hoe mijn harde werk en toewijding vruchten afwerpen. Het geeft me de motivatie en drive om door te blijven gaan

  Kortom, mijn ervaring met Wout  was zeer goed. Hij was duidelijk, eerlijk en gaf me goede handvatten om mijn leven weer op de rails te krijgen. Ik ben hem  dankbaar voor zijn begeleiding en ondersteuning.

  Als je op zoek bent naar een mental coach die luistert, kennis van zaken heeft en begrip toont, kan ik hem ten zeerste aanbevelen. Hij heeft mij geholpen om mijn weg te vinden en ik weet zeker dat hij ook anderen kan helpen.

  Wout bedankt.

 • ...en wie kreeg mij in beweging...

  Ik ben na de gebruikelijke omzwervingen (Basic-Fit abonnement 'met gratis energy drink refill' onzin, thuis trainen, rugbyen met een beroerde rug of sporten beoefenen die me compleet niet interesseerde zoals zwemmen) bij Wout terecht gekomen, nu zo'n vijf jaar geleden. 

  Hij kreeg binnen één les voor elkaar wat al die anderen niet lukte in jaren; me pushen en tegelijkertijd afremmen. Tot de max gaan in overzichtelijke tijdsblokken en daarna net zoveel aandacht voor het herstel. Want het lukte me prima om mezelf op te blazen, het was juist lastig om precies de juiste balans te vinden tussen gas geven, m'n lijf uit die comfortzone te duwen zonder mezelf te trakteren op blessures en bijkomend herstel. Want de dag na zo'n all-in training niet meer de trap op kunnen lopen klinkt ruig maar je schiet er natuurlijk fysiek, conditioneel en mentaal weinig mee op.

  Wout is een vakman pur sang. Zeer begaan, kundig en bovendien (vind ik zelf belangrijk): altijd nieuwsgierig en leergierig. Er zijn altijd wel nieuwe mogelijkheden en kansen. Of nu letterlijk of figuurlijk de zon schijnt of de hagel in je gezicht slaat: gaan met die handel!

 • Hooggevoelig...ik leef weer...

  Burn-out, ga wandelen met Wout!

  Na jarenlang het gevoel te hebben gehad over een lijn te balanceren gaf mijn lichaam in de zomer van 2022 aan dat het genoeg was. Ik had geen gevoel meer in 2 vingers, oorsuizen, rug en nekklachten en was daarnaast moe. Een vakantie zou vast helpen, zoals dat al vaker het geval was geweest. Alleen deze keer hielp die vakantie niet en nadat ik in oktober corona kreeg viel ik definitief van die dunne lijn af. 

  Ik kwam thuis te zitten, voelde me moe, lusteloos en vooral hulpeloos. Ik wist niet wat er met me aan de hand was, wel dat ik het niet alleen kon. Iemand moest me helpen! De bedrijfsverpleegkundige attendeerde me op het wandelen met een wandelcoach en via mijn oude buurman kwam ik bij Wout terecht.

  Wandelen met Wout voelde vanaf het begin goed. Een luisterend oor, iemand die je begrijpt en zaken laat inzien. Wout heeft een ‘rugzak’ vol met tools die hij op het juiste moment weet in te zetten. Hij geeft daarbij achtergrond info zodat ik onder andere mijn hoog gevoeligheid kon plaatsen. Een eigenschap waarvan ik wist dat ik die had maar deze als last zag. 

  Ik heb al wandelend door de natuur, waar Wout overigens met veel passie over kan vertellen, een heel proces door gemaakt. Waarbij ik eerst door een dal ben gegaan en daarna stapje weer stapje de berg op ben geklommen. Wout heeft dit proces op een hele prettige manier begeleid, wist precies wat op welk moment nodig was. Na 16 sessies voel ik me energieker, mijn lichamelijke klachten zijn nagenoeg weg en ik heb inzicht in wie ik ben, waar ik voor sta en wat belangrijk voor mij is. 

 • (on)bewust (on)bekwaam

  Na een lange periode van relatieproblemen en niet meer tot werken in staat zijn, kwam ik als zelfstandig ondernemer bij Wout terecht. Al snel stond het intakegesprek gepland. Wat me vooraf (en zeker ook achteraf) erg aansprak is dat de sessies plaatsvinden in de natuur. Dat is een wezenlijk en efficiënt onderdeel van de aanpak gebleken.

  Het eerste gesprek voelde meteen vertrouwd. Ik heb de sessies ervaren als zeer fijne wederkerige gesprekken waarin ik me gehoord en begrepen voelde. Wout is een goede luisteraar met kennis van zaken, begrip, takt en een gezonde dosis humor. Wout werkte erg uitnodigend en wist naadloos in te spelen op mijn hulpvragen. Waar voor mij het leven al een tijd behoorlijk mistig en rumoerig was, wist hij in mum van tijd tot de kern door te dringen. Wout bezit de kunst om op een fijne manier spiegels voor te houden, te relativeren, door te denken, door te vragen en richting te geven. Uit elke sessie kwamen inzichten, tips en adviezen waar ik direct mee aan de slag kon en welke ook direct effect hadden. Waar ik om vroeg, kreeg ik: praktische handvaten en inzichten richting een gezonde mindset met meer balans in het leven. Elke sessie was maatwerk. Dat is naar mijn idee uniek.

  Wout is een buitengewoon sympathiek persoon met een aanstekelijke kijk op het leven. Ik ben hem zeer dankbaar voor alles wat hij voor me heeft betekend.

  Bart

 • ...moe zijn mag niet want ik moet door...

  In mei van dit jaar ging het niet goed met mij en zat ik tegen een burn-out aan. Dit was na een hele drukke periode op het werk; ik ging met mijn werk naar bed en ik stond ermee op. Dat is niet goed. Nooit gedacht dat dit mij zou overkomen, ik was toch een nuchter mens en bovenal een harde werker?

   Mijn manager raadde mij aan een coach te zoeken, waar ik eerst sceptisch tegenover stond. Echter, ik wist dat ik er iets mee moest doen, wilde ik niet nogmaals in een dergelijke situatie terechtkomen. Wout Delen kende ik al vanwege de runningtherapie die mijn dochter ooit bij hem had gevolgd. Ik heb hem gebeld en wij hebben een afspraak gemaakt. 

  Al wandelend hebben wij besproken wat er aan de hand was en hij heeft daarop een plan van aanpak voor mij gemaakt. Wij spraken af om acht wandelsessies te doen en dan te bezien of dat voldoende zou zijn. Voor het traject heb ik op zijn aanraden een notitieboekje bijgehouden waarin ik bijna dagelijks heb geschreven wat mij triggerde c.q. waar ik stress van kreeg. Dat hielp mij enorm, je schrijft het als het ware van je af. 

  Stapsgewijs kreeg ik handvatten van Wout hoe met dergelijke situaties om te gaan. Ik keek elke week weer uit naar onze wandelingen in de bossen, dat deed mij goed. Het ging met vallen en opstaan, maar langzaamaan kreeg ik weer vat op mijn situatie en leerde ik dealen met zaken die ik als lastig ervoer. Halverwege heeft Wout een verslag gemaakt van mijn progressie en zaken waar ik tegenaan liep.

  Na de acht sessies voel ik mij een ander mens; ik kan meer relativeren, kan zaken neerleggen c.q. terugleggen waar ze horen en ik heb geleerd hoe ik met een bepaald type mensen dien om te gaan. Achteraf bezien ben ik heel erg blij dat ik dit gedaan heb. Sowieso is wandelen in de natuur goed om je hoofd leeg te maken en helpt in een dergelijk proces. 

  Dus Wout, ontzettend bedankt voor je luisterend oor, je steun en goede tips. Ga zo door, ik zal je alleen maar aanbevelen.

  Mieke

 • Coaching onder het wandelen

  Mijn ervaring met Wout:

  Op 8 juni 2020 ziekgemeld ivm hoge bloeddruk, slecht slapen, duizelig en hartkloppingen. 

  Huisarts zei: rust nemen.

  Na enkele weken lusteloos bankhangen en een gesprek met arbodienst HCC werd mij geadviseerd om te zorgen voor voldoende beweging en een coachingstraject in te gaan. 

  Ik wilde geen standaard coaching

  waar je met een coach aan een buro met allerlei formulieren, tabellen, grafieken aan jezelf gaat werken. Ik wilde wat anders. Ik heb zelf de stoute schoenen aangedaan en ben gaan googlen. Toen zag ik een leuk filmpje van BoFit op youtube. Coaaching onder het wandelen. Mijn eerste reactie was: dit is echt iets voor mij. Twee vliegen in 1 klap: meer bewegen en tegelijkertijd gecoacht worden.

  Mijn werkgever en arbodienst HCC had ik ingelicht dat ik dit traject wilde ingaan. Beiden gingen hiermee akkoord.

  Op 24 augustus had ik mijn intakegesprek met Wout Delen, coach via BoFit. Het was een aangenaam gesprek. Ik benoemde mijn pijnpunten (de problemen waartegen ik aanliep tijdens mijn werk).

  Wout wist voldoende en ik voelde een klik met hem: tenminste iemand die mijn problemen begrijpt en mij hierin kan helpen. Afgesproken werd om 16 sessies te volgen.

  Na iedere blok van 4 sessies stuurde Wout een rapportage over de voortgang van het coachingstraject. Eerst naar mij ter goedkeuring en daarna naar mijn leidinggevende en arbodienst HCC.

  Gedurende het traject merkte ik dat ik steeds meer energie kreeg, me beter kon ontspannen en mijn stresslevel niet meer zo hoog was. Dat kwam door het wandelen en het toepassen van de ademhalingsoefeningen. Ik weet nu wanneer ik mijn rustmomenten moet nemen en dat doe ik dan ook, ongeacht hoe druk het op het werk is. Mijn gezondheid en mijn rust is nu belangrijker. 

  Wat mij ook zeer aansprak aan deze manier van coaching is dat je meer gaat genieten van de natuur. Wout wist me van alles te vertellen over de natuur, de vogels en de loslopende koeien die we regelmatig op ons pad tegenkwamen. Wout kon zich ook helemaal inleven in mijn pijnpunten op mijn werk en heeft me wat handvaten aangereikt hoe ik hier beter mee kon omgaan of hoe ik dit beter kon aanpakken.

  Mijn coachingstraject is een week voor de Kerst in 2020 positief afgerond. Ik voel me een heel anders mens; positiever ingesteld, rustiger geworden en maak me niet meer druk op mijn werk. Regelmatig maak ik nog gebruik van de ademhalingsoefeningen en goede tips van Wout. 

  Wout, bedankt voor je steun en hulp. Ik sta nu heel anders in het leven en kan de hele wereld weer aan.

 • Jessica

  Meerdere begeleiders wisten niet goed wat ze met mijn ‘probleem’ aan moesten en hoe ze mij konden helpen. Gelukkig kwam ik uiteindelijk bij Wout uit. In een aantal sessies heeft Wout mij het inzicht gegeven dat ik hooggevoelig ben en mijn huidige levensstijl tot overprikkeling leidde en daarmee chaos veroorzaakte in mijn hoofd. Voor mij vielen zaken eindelijk op zijn plaats.Door middel van afwisselende oefeningen in het bos heb ik inzicht gekregen in wat hooggevoeligheid met mij doet en hoe ik hier zelf veel beter mee kan leren omgaan. De eerste weken was dit erg intensief, omdat ik mij ineens heel bewust werd van wanneer ik hiermee geconfronteerd wordt in het dagelijks leven op mijn werk, thuis, een sociaal event, etc.
  Door de oefeningen van Wout leerde ik hier stap voor stap beter mee omgaan. Inmiddels heb ik het gevoel grip te krijgen op mijn leven. Wout noemt dat heel terecht de overgang van overleven naar leven. 
  Wout is helder in zijn communicatie en opdrachten, hij zet je aan het werk en aan het denken. Dit doet hij gedoseerd, zodat je ook de tijd hebt om het op te nemen en eigen te maken. 
  Wout, super bedankt voor je begeleiding en ik wens iedereen je coaching toe! 

  Groeten Jessica