Blog

...Limburgs Halfzware...

...Suunto beats Garmin...

We schrijven 15 maart 2014 als Funrunner Willem Mutze met zijn Annemarie een prachtige 50 km route door het heuvelachtige Zuid Limburg hebben uitgezet. Een select gezelschap van 63 echte kilometervreters verzamelen zich om 08.30 uur in Heerlen. Vandaaruit vertrekken we al carpoolend naar boscafe ‚t Hijgend Hert in Vijlen, de uiteindelijke startplaats.

Daar Willem en Annemarie toonaangevend zijn in trailrunningland past een route zonder markering daar prima bij. De 50km route is enkel te lopen door deze via internet op je GPS horloge te importeren (uploaden). En dat werkte perfect. Het is qua lopen wel even wennen. Het is geen „Evy" die zegt wat je moet doen. Dus heel regelmatig op je horloge kijken, quick scan van de richting en doorgaan.

Op de parkeerplaats was het wel een vraag en antwoordspel hoe nu de route op je horloge te activeren. Iedereen stond bij elkaar te overleggen en knoppen in te drukken. Willem was lopende helpdesk en kreeg blauwe duimen van het knopjes drukken. Maar om 09.00 uur schoten wij het Limburgse bos in. Gaaf. Geen linten, borden, pijlen. In het begin nog een rij lopers maar na de 2e verzorgingspost (20km) mocht iedereen op eigen vaart de route richting finish afleggen.

De route liep voor 90% over bospaden en akkers. Gelukkig ook mooie plaatjes van de kerkdorpjes. Wijlre, waar Brand bier wordt gebrouwen, had zelf de pastoor gevraagd om de klokken handmatig te luiden terwijl wij passeerden. Gezien het feit dat Garmin en Suunto een conflict toonde over de route heeft de pastoor zich naderhand gemeld bij de plaatselijke fysio om armen en schouders weer uit de knoop te halen.

Suunto en Garmin hebben de gehele route een verschil in nauwkeurigheid laten zien. Uiteindelijk bleek dat de Suunto Ambit2 als gebruikers een veel nauwkeurigere route hebben gelopen en daardoor geen onnodige kilometers limburgse Loss hebben doorgeploegd. En aangezien de route van 50 kilometer al lang genoeg is....
De auteur van dit verslag is via Scarabee| | trailrunshop.com aan dit innovatieve klokje gekomen. Uiteindelijk is hun advies door kennis en gebruik voor mij doorslaggevend geweest. En ze hebben gelijk gekregen.

Als eerste ervaring is het aan te raden om een rondje in de buurt te lopen, deze op te slaan in de Suunto movescount applicatie om vervolgens deze route van de computer op je horloge te zetten en deze route weer te gaan lopen. Want het is wel even een handigheidje die je moet weten. De gebruiksaanwijzing hiervoor ontbreekt in de doos van Suunto. Ga ermee aan de slag want het wordt de nieuwe vorm waarmee trails uitgezet worden.

Het plezier en lol die we onderweg hebben gehad moet je zelf maar eens beleven, loop mee met een van de prachtige routes van Willem en Annemarie door hun website te checken en in te schrijven: www.funrunner-heerlen.nl

Willem en Annemarie bedankt en tot 12 april in Castricum voor de 60km dwars door bos-duin-strand.

Met sportieve groet,

Wout
Woutdoor sports
M:+31623405525

www.woutdoorsports.nl
Facebook: Woutdoorsports Geldrop

Kennismaken? Ja graag!

Referenties

 • Jessica

  Meerdere begeleiders wisten niet goed wat ze met mijn ‘probleem’ aan moesten en hoe ze mij konden helpen. Gelukkig kwam ik uiteindelijk bij Wout uit. In een aantal sessies heeft Wout mij het inzicht gegeven dat ik hooggevoelig ben en mijn huidige levensstijl tot overprikkeling leidde en daarmee chaos veroorzaakte in mijn hoofd. Voor mij vielen zaken eindelijk op zijn plaats.Door middel van afwisselende oefeningen in het bos heb ik inzicht gekregen in wat hooggevoeligheid met mij doet en hoe ik hier zelf veel beter mee kan leren omgaan. De eerste weken was dit erg intensief, omdat ik mij ineens heel bewust werd van wanneer ik hiermee geconfronteerd wordt in het dagelijks leven op mijn werk, thuis, een sociaal event, etc.
  Door de oefeningen van Wout leerde ik hier stap voor stap beter mee omgaan. Inmiddels heb ik het gevoel grip te krijgen op mijn leven. Wout noemt dat heel terecht de overgang van overleven naar leven. 
  Wout is helder in zijn communicatie en opdrachten, hij zet je aan het werk en aan het denken. Dit doet hij gedoseerd, zodat je ook de tijd hebt om het op te nemen en eigen te maken. 
  Wout, super bedankt voor je begeleiding en ik wens iedereen je coaching toe! 

  Groeten Jessica
 • Niek

  Ik kwam via via bij Wout terecht nadat ik met burnout verschijnselen thuis kwam te zitten. 

  Ik ben gaan zoeken naar een stukje begeleiding en via een kennis kwam ik op de pagina van Woutdoorsports terecht. Bij het lezen van zijn aanpak voelde ik meteen een connectie. De aanpak om bewegen met coaching te combineren stond mij erg aan. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek werd dit gevoel bevestigd.

   Wout had een plan opgesteld om eerst aan herstel te werken en daarna aan verder opbouw. De eerste fases waren dan ook vooral gericht op het herkennen van patronen en gewoontes. Wout liet mij op een praktische manier ervaren wat er gebeurt in bepaalde situaties. Ik vergeet nooit meer de eerste keer dat hij me tegen een berg op liet rennen zonder te zeggen hoe vaak en dat ik na een flink aantal keer dacht, misschien toch handig als ik niet al een dolle was begonnen. Dit was metaforisch voor hoe ik een aantal zaken in mijn leven ook deed. De focus was bij mij vooral gericht op arbeid/rust verhouding en prestatie/genieten en het accepteren van zaken.

  In de opbouwfase hebben we voornamelijk gewerkt aan de hand van een aantal technieken en methodes om patronen te doorbereken en structureel te veranderen.  Dit gebeurde steeds op een speelse manier door het ervaren van zaken door middel van sport en natuur. Uiteindelijk heeft dit er voor gezorgd dat ik nu beter mijn grenzen kan bewaken en een betere verhouding tussen inspanning en rust kan behouden. Daarnaast heb ik een aantal handvatten gekregen die me helpen om te herkennen en te handelen voordat dingen dreigen te escaleren.

  De trainingssessies met Wout waren zowel fysiek als geestelijk altijd een lekkere start van de dag en hebben ervoor gezorgd dat ik ben waar ik nu ben.

 • Anoniem

  Sinds 1,5 jaar sport ik bij Woutdoorsports. Voor die tijd ging ik graag hardlopen in de bossen. Maar daarnaast was ik op zoek naar een buitensport, waarbij alle spiergroepen worden getraind en ik elke keer weer word uitgedaagd om te kijken waar mijn grens ligt. Dit heb ik gevonden bij Woutdoorsports.

  Bij Woutdoorsports sport ik in de vrije natuur, in een groep, bouw ik conditie op en word ik gemotiveerd door te zetten en tegelijkertijd op mijn eigen niveau te sporten. Een les, of het nu bootcampen of trailrunnen is, het is elke keer anders en elke keer geniet ik volop! Sinds ik bij Wout sport voel ik me fitter, ik heb een betere conditie, ik leer veel over mijn eigen lijf en ik kan langere afstanden hardlopen. Wout heeft aandacht voor een juiste uitvoering van diversen oefeningen, zoals een juiste ademhaling en een juiste houding. Hij is erg creatief in het bedenken van diversen oefeningen, en dat elke keer weer met een glimlach op zijn gezicht! Dit alles maakt het sporten in de bossen van Geldrop elke keer weer een unieke ervaring!

 • Patrice

  "Vooraf nooit gedacht dat ik hardlopen leuk zou gaan vinden. Lopen zonder doel, leek me behoorlijk saai.
  Maar bij en met Wout lopen, is anders. Hij enthousiasmeert, stimuleert en zorgt ervoor dat iedere loper zich prettig voelt binnen de groep.
  Hij maakt me bewust van het mooie buitengebied. Of we nou rennen in de regen, de ochtendzon of door de modder, de voldoening na afloop voelt zo goed!"

Volg me

Afstand tot Basecamp

 • Geldrop

  Kerk - Centrum
  3 km
 • Strabrechtse Heide

  12,7 km
 • Eindhoven

  Centrum
  8,3 km
 • Heeze

  Centrum
  6,4 km

Contact

MyNextLevel
Wout Delen

Gijzenrooi 7
5661 PA Geldrop

T: 06 23405525
E:

© MyNextLevel - Website: Van Dongen Design - Inloggen